Setmana en clau turisme

Amigues i amics que seguiu el post, aquesta setmana es celebra la 32à edició de FITUR a Madrid, tot un clàssic per als professionals. Enguany no hi podré assistir per que coincideix amb el ple de pressupostos al Parlament. No hi he fallat quasi bé mai i si hem pogués partir, de ben segur que ho faria, per poder ser-hi aquests dies.és una setmana clarament marcada pel turisme. Com bé sabeu el turisme forma part de la meva vida des de fa molt anys, ja que hi he dedicat part de la meva vida professional. Per aquest motiu, quan penso o escric en clau turisme se’m fa especial.

El turisme és un dels motors principals de la nostra economia però aquest any comença amb algunes febleses que hem tenen preocupat. A FITUR per exemple han declinat assistència alguns països que mai fallaven, hi han menys metres quadrats d’exposició i han prescindit d’alguns pavellons.

Tots aquests elements de FITUR que us anomenava, conjuntament amb el debat de la taxa turística, que els professionals rebutgen, sobretot els touroperadors, la possible eliminació dels ponts, que tan oxigen donen al sector, i el recent accident del creuer “Costa Concordia” a la costa de la Toscana i que afecta un sector en alça com el del creuers, pronostiquen un inici d’any difícil per al sector turístic.

Deixeu-me ser optimista i de ben segur que aquest mal inici d’any li donarem un gir de 360 graus.

No puc acabar el meu apunt d’avui, sense retre homenatge a un dels pares de la Constitució però també a un visionari del Turisme, que als anys 60 amb la seva dinamització dels paradors nacionals, o la campanya “Spain is diferent” va fer possible que ara l’estat espanyol estigui a dalt de tot a nivell turístic i sigui un dels principals mercats a nivell mundial. Sense oblidar també el seu paper primordial en la ruta del camino de Santiago o ruta del Xacobeo com a pol d’atracció turística mundial en l’actualitat, quan era President de la Xunta de Galícia.

El meu condol a la família de Manuel Fraga Iribarne i el meu agraïment per tot el que ha fet pel turisme.