MWC 2012

Aquests dies s’ha parlat molt del que és el major i més important congrés de tecnologia mòbil del mon, el Mobile World Congress. En sentim parlar molt ja que ens toca de ben a prop al celebrar-se a la nostra Barcelona.

No entraré molt a fons en explicar totes aquelles novetats que s’han produït a l’edició d’enguany ja que no sóc un expert de la tecnologia mòbil. Si que valoraré altres aspectes que són importants per Barcelona i també pel nostre paí

Cal destacar que aquesta edició ha estat un èxit pel que fa al públic assistent. El congrés i la ciutat s’han omplert amb més de 67000 visitants de 205 països diferents. Un nou record absolut per al principal esdeveniment de la telefonia que existeix al mon.Aquesta assistència tant nombrosa de congressistes i empreses és una injecció econòmica per a la ciutat i el país ( concretament ha contribuït amb més de 300 milions d’euros a l’economia local ) però també, com ja va recordar el president Mas, per a la moral de tots plegats. Que Barcelona i Catalunya siguin capaços d’organitzar a la perfecció esdeveniments com aquests, només fan que reafirmar-nos en la idea que la societat catalana és responsable, talentosa i eficient. Així ens en sortirem, segur.

John Hoffman, conseller delegat de GSMA Ltd  en la inauguració de l’edició d’enguany va dir coses com: “Es emocionant veure el poderós paper que el mòbil té en l’impuls de la innovació en nous mercats ” o “El Mobile World Congress és una destacada contribució a l’economia de Barcelona, i un pilar fonamental de Barcelona com Mobile World Capital, és un factor positiu en l’impuls de noves oportunitats per a empreses i particulars a la ciutat i la regió”. No puc estar-hi més d’acord, es més, crec que el Mobile World Congress, això depèn de nosaltres, pot obrir la porta a una migració important d’empreses de tecnologia mòbil. I l’impacte turístic que té això per Barcelona, per Catalunya?. Saben quantes famílies d’aquests congressistes passaran per Barcelona en els propers mesos? Jo que hi entenc una mica, els hi puc dir que moltes.

El darrer aspecte que vull comentar és el de la seguretat. En el diari El País del passat dia 2 llegia que les denuncies havien disminuït un 43% respecte les de l’any passat. El mateix diari apuntava que això s’havia aconseguit en part gràcies al major nombre d’efectius policials desplegats. 

Per tant, pocs aspectes negatius ha destacar i molts de positius. Bé, potser només un de negatiu; els quatre gats que aprofiten les manifestacions per destruir tot el que poden, això si, sempre amagats entre la multitud i amb la cara ben tapada.