Dues notícies importants

A mitjan de la setmana passada rebíem la excel·lent notícia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avalava amb la seva sentencia el sistema d’immersió lingüístic de les escoles catalanes.

El TSJC es pronunciava de la única manera que ho podia fer ja que a Catalunya no existeix conflicte algun per motius de llengua.

Els nens i nenes de Catalunya surten de l’escola parlant de manera notable el castellà i el català i tant debò en poguessin ser més.

Centrem-nos en aquesta darrera frase; només amb el català i castellà no n’hi ha prou.

És vital per Catalunya que el nivell d’anglès dels nostres nois i noies sigui molt més alt del que ho és ara. En aquest mon globalitzat que vivim cal parlar tres idiomes o més, si vols esdevenir quelcom.

Fem el deures amb celeritat i treballem amb rigor la base dels idiomes.

L’altre noticia important feia referència a l’anunci dela Vice-Presidentadel Govern,Joana Ortega, on assegurava quela Generalitates comprometia a liquidar bona part del deute amb el 98% dels ajuntaments catalans abans de l’estiu.

Aquests 211 milions d’euros amb quela Generalitatfarà front al deute esdevenen importants per les hisendes locals però també per a proveïdors i pimes que se’n veuran directament beneficiats.

Tots sabem que els petits proveïdors i pimes pateixen molt quan no cobren del seus Ajuntaments. Aquesta injecció de liquiditat sera un respir per a ells i per la viabilitat dels seus negocis.

Per aquest motiu no entenc les declaracions d’una veu autoritzada del PSC, on insinuava que el Govern Català prioritzava els pagaments del deute amb els Ajuntaments en funció del color polític que tenen.

Em sembla del tot increïble i (fastigós) que alguns puguin fer unes declaracions tan irresponsables com aquestes, en un moment on els Ajuntaments catalans estant patint de valent per la situació de les seves hisendes locals.