Presentat el logo i la ponència del Congrés

Ahir a la tarda es va presentar la ponència del 25è Congrés Nacional d’UDC que porta per títol “Catalunya, centralitat, humanisme, justícia social”, així com el logotip del congrés.

Els ponents; Marta Llorens, Ramon Espadaler, Antoni Castellà, Manel Silva i Sonia Recasens van explicar als mitjans de comunicació les línies principals que aborda la ponència, assegurant que posa l’accent a la situació de crisi econòmica que viu Catalunya, Europa i el Món i les respostes que dona Unió a aquesta situació.

Segons van explicar, la recepta que proposa Unió per fer front a la crisi és l’economia social de mercat, una resposta entre el liberalisme i l’intervencionisme que proposen molts dels partits socialdemocràtes. Així mateix la ponència posa l’accent a la superació de la crisi per evitar el trencament de la cohesió social, preocupant en especial la pobresa creixent.

En l’àmbit nacional Unió aposta fermament per la confederació dins dels pobles de l’Estat, mantenint la coherència dels nostres fundadors i que es remunta a l’any 31.

Així mateix es demana per a Catalunya la plena sobirania en els aspectes que ens defineixen, que ens donen identitat: la cultura, la llengua, el nostre dret, també en l’àmbit de les polítiques socials, que tinguem la més absoluta i plena competència. En l’aspecte fiscal reclamem allò que és el pacte fiscal, relació bilateral amb l’Estat que permeti superar aquest període de desequilibri en la balança fiscal, que és un risc per a l’autogovern i per superar la crisi.

Sense més i esperant que us la pugueu llegir (recordeu que està penjada a la web d’Unió; www.unio.cat).

Per últim afegir que com a secretari d’organització tinc el desig que aquest congrés sigui una autèntica festa d’Unió Democràtica de Catalunya. Unió ha contribuït moltíssim als bons resultats de totes les comtesses electorals que s’han succeït i en especial en les darreres eleccions generals, on el president d’Unió, en Josep Antoni Duran i Lleida, va aconseguir un resultat històric al guanyar per primera vegada aquestes eleccions al nostre país. Unió és mereix aquest reconeixement i aquest congrés és el marc idoni per demostrar l’orgull que sentim tots de formar part d’aquest projecte.

Us desitjo uns profitosos dies de setmana santa, amb molta pau, reflexió i felicitat.

Aquests dies aniran molt bé per descansar i posar les coses en ordre, a mi segur.

Bona setmana santa a totes i tots!