La Unió de Joves, joventuts d’UDC, celebren el seu 15è congrés nacional i el seu 80è aniversari a Sitges.

Aquest dissabte vaig tenir el plaer i la satisfacció d’assistir a la cloenda del 15è congrés nacional ordinari de la Unió de Joves així com el sopar commemoratiu dels 80 anys d’aquesta entitat.

Un total de 200 delegats de la branca juvenil del nostre partit van passar durant tot el cap de setmana pel congrés celebrat a Sitges. Aquest fet demostra que la Unió de Joves i Unió Democràtica de Catalunya estan més vius i desperts que mai i que volen seguir contribuint d’una manera decidida en la construcció d’una Catalunya millor, més lliure i més justa.

El congrés de la Unió de Jovesva servir per traçar les línies de futur d’aquesta organització a través de la ponència d’estratègia política, així com per escollir els nous membres de l’Executiu Nacional d’aquesta entitat per als propers dos anys.

Vull felicitar en especial a l’Iban Rabassa i el maresmenc, Roger Montañola, que van ser reelegits com a President i Secretari general respectivament amb més del 80% dels vots dels delegats del congrés. Així mateix vull felicitar a totes les persones de la Unió de Joves que conformaran el nou executiu nacional i en especial a l’Oriol Gil, un altre maresmenc, que va ser escollit com a secretari general adjunt i que va ser l’encarregat d’organitzar aquest magnífic congrés que han celebrat els joves a Sitges.

Més enllà de les felicitacions que se les mereixen totes deixeu-me que faci una petita reflexió entorn la majoria dels joves del nostre país.

En moltes ocasions se’ls hi posa als joves del nostre país un estereotip fals que no s’adequa amb el que realment representen la majoria dels i les joves que viuen i treballen al nostre país. Sovint es diu que no participen, que no els preocupa la política, que estan allunyats de les coses que passen al seu voltant i el que és més greu se’ls relaciona, i en part es culpa dels mitjans, només amb imatges que no els ajuden (aldarulls, botellons, etc).

Doncs no. Més que mai s’ha de fer una defensa d’aquests joves que tenim al nostre país. El que es cert però és que la gent jove  és un col·lectiu molt vulnerable i perquè no ho sigui més, hem de reivindicar el seu paper com a motor de país i la millor manera de fer-ho es garantint principalment, la seva formació i el seu accés al mercat laboral. Es intolerable que a Catalunya i a Espanya l’atur Juvenil es situí al 50% i és per això que cal amb urgència un pla de xoc contra l’atur juvenil.

Com va dir Josep Antoni Duran i Lleida a la cloenda d’aquest congrés i ho subscric totalment  “torna ha ser hora de demanar als partits polítics un sentit de responsabilitat i que exerceixin amb un pacte d’Estat, que es deixin estar d’interessos de partit, d’interessos electorals i que pensin que hi ha molta gent que pateix”. “Entre ells, i avui estem en el congrés de la Unió de Joves, un de cada dos joves en aquest país no té feina. Per tant, els partits i els seus dirigents no poden sentir-se tranquils sense ser conscients que no necessiten adhesions sinó complicitats, les que siguin necessàries a través d’un pacte d’Estat per posar fil a l’agulla, d’una vegada, per resoldre la crisis”.

El Pla de xoc contra l’atur juvenil i aquest Pacte d’Estat contra la crisi poden ser elements que ajudin a la millor generació de joves que ha tingut la democràcia ha tirar endavant amb garanties un projecte de vida com, si més no, l’hem tingut nosaltres.

Ja per acabar felicitar a la Unió de Joves pel magnífic sopar de commemoració del 80è aniversari de la entitat i donar les gràcies a tots aquells joves que han passat per la Unió de Joves al llarg de la història i que han defensat i propagat arreu els idearis i valors que s’inspiren de la nostra formació política.

També desitjar molta sor a aquells que s’han “jubilat” en aquest congrés en especial al que ha estat president del consell nacional de la UJ fins al moment, en Manu Sitges. Sapigueu també que UDC us espera a totes i tots amb els braços ben oberts.

Sense més: FELICITATS UNIÓ DE JOVES, MOLTES, MOLTES FELICITATS! SOU COLLUNUTS