Moltes gràcies, sort i encert

Com bé sabeu aquest cap de setmana hem celebrat el 25è Congrés Nacional Ordinari d’Unió Democràtica de Catalunya, a la preciosa vila costera de Sitges.

Sitges, una població estretament lligada amb UDC, ja que no és la primera vegada que hi celebrem un congrés del nostre partit. Vull agrair al poble de Sitges la magnífica acollida que ens han brindat durant aquests dies, i en especial al seu Alcalde, en Miquel Forns i els regidors d’Unió, en Pep Moliné i en Jordi Mas. Segur que hi tornarem, no en tingueu cap dubte!.

Vull transmetre també un càlid i especial agraïment a totes les persones que han format part de l’equip d’organització del Congrés. Sé que han estat dies i setmanes molt intenses de feina, amb somriures però també amb moments de tensió, per això us agraeixo, amb tota la meva estima, l’esforç que hi heu posat i la paciència que heu tingut. Gràcies i mil gràcies EQUIP.

Agraïment també a tots els compromissaris, repeteixo, a tots, la vostra presència i les vostres aportacions en aquest 25è congrés. Heu demostrat que sou l’ànima viva d’Unió i que aquest partit té molt camí per recórrer.

Per últim, felicitar a la mesa del congrés per la manera com han dirigit aquest congrés i en especial, a la seva presidenta, la companya i amiga Núria de Gispert.

Deixant de banda aquestes felicitacions i agraïments deixeu-me que expressi la meva satisfacció per la meva reelecció com a membre del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya. Ja vaig dir en el seu dia que em presentava amb il·lusió renovada i moltes ganes de seguir fent créixer el nostre partit arreu del territori.

Ahir, la nostra candidatura encapçalada per Josep Antoni Duran i Lleida va obtenir més del 80% dels vots. Els militants d’Unió ens van tornar a fer confiança i ara intentarem no decebre’ls. Sabem que el camí no serà fàcil però ens hi deixarem la pell.

Com deia Josep A. Duran i Lleida, en el moment de la cloenda, el nostre és un partit obert a diferents sensibilitats però amb l’humanisme i la centralitat com a estendards de la nostra acció política. Unió és el reflexa de la societat catalana d’avui, amb gent que vol la independència i gent que no la vol. Unió però, tot i les diferents sensibilitats, està més unida que mai, ara el que falta és que els partits polítics catalans s’uneixin i treballin de la mà per assolir el tracte just que mereix Catalunya i tots els ciutadans que hi viuen.

Ja per acabar, la Nació avui sap que hi ha un partit més fort, més unit i més viu que mai, que té com a prioritat el donar respostes al moment actual.

Moltes gràcies, sort i encert