La Senyera; la bandera que ens uneix

Aquesta setmana dedicaré el post a la senyera però també a intentar explicar-los-hi el que penso sobre la bandera estelada i les seves diferents versions.

Això ho faig per evidenciar, sota el meu punt de vista, que la senyera es la bandera que ens uneix com a poble.

Qualsevol nació, estat, país del mon té una bandera i no 3, 5 o més ramificacions de la mateixa, com és el cas de Catalunya.

Segons els entesos, però també el que han pogut comprovar els meus ulls, de senyeres “estelades” n’hi han: de blaves amb l’estel blanc (dels independentistes més, podriem dir, conservadors), de grogues amb l’estel roig (dels independentistes d’inspiració marxista), de blanques amb l’estel vermell (la que era del PSAN), de blau i granes (dels culers independentistes), de verdes i color violat ( dels independentistes ecologistes) etc, etc.

Crec que aquest fet minimitza el paper que té la senyera com a bandera de la nostra nació i amb la que el gruix de la població catalana es sent identificat.

No serè jo qui s’oposi al simbolisme que vol representar l’estelada, però entenc que ara el que toca es dignificar la senyera i donar-li el paper que emana d’ella ja que representa al país que la va veure néixer.

Conec la història de l’estelada. Una història que, si no vaig errat, s’inspira en la bandera que utilitzaven els independentistes cubans durant el seu procés d’alliberament nacional on l’estel blanc simbolitzava la llibertat i es dibuixava damunt d’un fons blau que representa el cel i on el triangle de fons simbolitzava la divinitat.

Però més enllà dels orígens de l’estelada, penso que cal potenciar molt més la vessant transversal i plural de la senyera.

Com deia, la senyera uneix, l’estelada i els seus colors poden distreure.

Ara toca unitat i la bandera pot ajudar a cercar-la i consolidar-la!

Bona diada nacional!