Arriba el Calamarenys!

Enguany, el Calamarenys fa 17 anys, esta apunt de convertir-se en adult, la criatura se’ns ha fet gran. Pels que no el coneixeu el Calamarenys, consisteix, a grans trets, a potenciar i posar en valor un producte típic de la vila d’Arenys de Mar, com és el calamar, i també, lògicament, per dinamitzar l’economia local, tant del sector pesquer com especialment del sector de la restauració.

Fa més de 18 anys, en el moment del meu aterratge com a regidor de promoció econòmica d’Arenys, vaig veure clara la necessitat d’incentivar i donar a conèixer la gastronomia i la tradició marinera de la vila amb alguna acció que a més dinamitzes econòmicament el municipi, aquesta idea embrionària i amb la inestimable col·laboració de l’amic Joan Majó de Can Majó va esdevenir realitat sota el nom Calamarenys.

I per què el Calamar?, us preguntareu. Doncs bàsicament per tres motius, el primer per posar en valor el calamar de potera, anomenat així per l’eina utilitzada per pescar-los artesanalment, uns petits hams, que esdevenen una tècnica laboriosa i que depèn en gran mesura de l’estat de la mar i l’experiència del pescador. En segon lloc perquè el calamar hores d’ara encara és un producte assequible. I el tercer motiu i que és cabdal per desenvolupar unes jornades gastronòmiques: la gran varietat de possibilitat de cuinar-lo, combinar-lo i servir-lo.

En aquest procés de definició del Calamarenys també va ser important la col·laboració d’en Josep Maria Danés, de Can Danés, així com d’altres restauradors d’Arenys de Mar.

Mica en mica les jornades s’han convertit en referent municipal i ja fa alguns anys va superar la frontera de la vila i es va estendre a d’altres poblacions properes, fins esdevenir amb força com una de les cites de referència de tot el Maresme.

Us animo doncs a que gaudiu un anys més del Calamarenys, de la seva gastronomia i de totes les activitats associades a aquest esdeveniment. Què aprofiti!!!!

Si voleu més informació: http://www.calamarenys.com/