Catalunya solidària

baixaLlegeixo a diferents mitjans de comunicació que la gran recapta d’aliments ha recollit, tan sols amb dos dies, més de 1.400 tones de menjar.

La Gran Recapta d’Aliments de la Fundació Banc dels Aliments i l’obra social de La Caixa demostra, una vegada més,  que a Catalunya, amb temes de solidaritat, no la guanya ningú.

Els 13.000 voluntaris que han participat en aquesta iniciativa demostra que tenim una societat més viva que mai. Un país que dona i també acull sense demanar res a canvi. Aquesta es la nostra grandesa com a poble.

Aquesta solidaritat evidencia que Catalunya gaudeix de més salut de la que ens pensem. Com més grans són els nostres reptes més reneix aquella empremta tan pròpia de la societat catalana.

Som exemple de moltes coses però avui em sento especialment orgullós de ser català. Les xifres del gran recapta posen la pell de gallina i d’aquí pocs dies tornarem ha tenir la mateixa sensació durant la marató de TV3.

Vivim moments difícils on la crisi s’està acarnissant amb milers de famílies del nostre país. Per això cal més que mai aprofundir en aquesta solidaritat i cooperació de proximitat.

En definitiva, la llum del sol d’hivern, més forta, més viva, més esplendorosa va sortir aquest divendres i dissabte amb més força que mai.

Que no s’apagui i que continuem donant exemple, ahir, avui i sempre.