Rècord de la Marató de TV3

Avui, com ahir i demà, és un dia per l’esperança al nostre país. La 21à edició de la Marató de TV3 va aconseguir recaptar la xifra rècord de més de 10 milions d’euros.

baixa Aquesta xifra demostra que la societat catalana no coneix els límits quan es parla de solidaritat. En un temps d’una crisi econòmica profunda els catalans han tornat a respondre. Ho han fet de manera massiva i atenent, un cop més, a la crida d’una Marató que ja forma part de les nostres vides.

Una Marató que ha fet que arreu de Catalunya la gent es bolqui amb aquesta iniciativa. Destacable és el fet que al nostre país es van organitzar més de 2.000 activitats populars a 600 poblacions. Sense paraules….

Ahir, jo mateix, vaig tenir la oportunitat de ser durant el matí a la Fira de Barcelona atenent un munt de trucades de persones que volien fer la seva aportació econòmica a la Marató. Poques vegades a la meva vida he experimentat una sensació de gratitud tan gran com la d’ahir. El telèfon no parava de sonar i la pluja d’aportacions no es va aturar. Molt i molt emocionat rebia els 10, 20, 50 100 o 1000€ de molts ciutadans a qui vaig tenir el goig de poder atendre.

La jornada d’ahir també ens demostra que vivim en un país que està ple de bona gent. Catalunya està més viva i desperta que mai i, més enllà de la classe política i econòmica, aquesta bona gent serà la que farà que sortim del pou en el que ens trobem.

Cert és que el tema de la Marató d’aquest any, el càncer, és una malaltia que a tots, alguna vegada, ens ha tocat de molt a prop. Tots coneixem a algú que ha patit aquesta malaltia i per això som conscients de la importància i la necessitat de seguir investigant sobre el càncer i els seus efectes. Ahir, aquest impacte que té el càncer sobre nosaltres va fer que més gent que mai es volques amb la Marató.

Ja per acabar dir-vos que és de justícia afirmar que aquesta solidaritat expressada massivament per tots nosaltres ajudarà a minimitzar l’impacte que ha tingut el reajustament del pressupost en matèria d’investigació. Vosaltres, ho heu fet possible!.

Res més, donar-vos les gràcies a tots vosaltres, com també el meu reconeixent a la gran tasca i labor social de TV3 i la fundació de la Marató.

DE NOU, GRÀCIES, MIL GRÀCIES!