La cultura socialcristiana. Un estil

foto inheca
El passat dimarts 5 de març vaig tenir el goig d’assistir a la conferència, organitzada per la Fundació INEHCA, “La cultura socialcristiana. Un estil” del professor Enrique San Miguel Perez, Catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions de la Universitat Rey Juan Carlos.

L’acte que va tenir lloc al Centre Catòlic de Gràcia i que va comptar també amb la presència de Josep Antoni Duran i Lleida, president del comitè de govern d’UDC i Francesc Gambús, director d’INEHCA, va ser tot un exercici de realisme al voltant de tot allò que l’ideari socialcristià pot aportar a la nostra societat.

El Catedràtic San Miguel ens va transmetre que la cultura socialcristiana, més que una ideologia, és un estil, una forma de ser i de viure articulada en base a l’autenticitat, la calidesa i l’amistat. Així mateix, va defensar aferrissadament a la política i a la classe política, elogiant-los i defensant-los.

Amb la situació per la que travessa la política avui, dona gust assistir a una conferència on, partint d’aquella visió cristiana de que les persones es donen completament a les altres, es lloa el servidor públic i la política.

Cal prendre bona nota de tot allò que ens va dir el Catedràtic Enrique San Miguel, una persona, tal i com va definir el propi Duran i Lleida, preparada, generosa i modesta.

Avui, necessitem de persones enteses que defensin la política i el seu ideari. Enrique San Miguel, a més, és una persona jove que parla des del seu coneixement de la història, de les institucions i del dret, però que apunta també a un visió regeneradora de formes i missatge, que no de ideari.

Ara, més que mai, hem de seguir posant en pràctica aquest “estil” socialcristià. La societat d’avui necessita de idearis autèntics; per tornar a sentir, per tornar a créixer.

Cal que tots, si podeu, escolteu aquesta conferència, però sobretot, aquells que, com jo, tenim responsabilitats al partit o a les diferents institucions del país.

Pensem amb els altres, més que amb nosaltres i, com deia Enrique San Miguel, des de la calidesa i l’amistat, però sobretot, des de la generositat.

La vida ens anirà millor si pensem que no es pot tenir tot.