Un President a l’alçada

Foto roda de premsa (2)Aquest dimecres passat el President Mas feia una valoració dels primers cent dies de Govern. Va ser una compareixença en directe (sense plasmes, ja m’enteneu) on va dibuixar la situació que viu el nostre país.

Com be sabeu, i com va dir el President, vivim en una situació d’emergència nacional. La crisi, l’atur, la tensió dels mercats internacionals, l’impacta d’aquest món globalitzat, està fent que el nostre país es vegi sacsejat i arrossegat per unes dinàmiques d’una forta complexitat.

Mas, amb molta lògica, va demanar unitat per fer front a aquests temps tan difícils. Sembla però que alguns partits encara no són del tot conscients de la transcendència del moment i fugen de la unitat per instal·lar-se en aquella estratègia electoral que tan mal ens ha fet.

Són temps d’anar tots junts. Tenim a l’horitzó una consulta que ha de preguntar al poble pel seu futur, però també tenim una situació d’emergència econòmica que cal abordar ara i sense gaires dilacions. Agradi o no, cal centrar-nos avui en la crisi i les seves conseqüències. Aquest estat del benestar que tants esforços ens ha costat, pot trontollar sinó tenim clares les prioritats.

Mas també ens va anunciar la seva reunió amb Rajoy. Ja sabeu que sempre he dit en aquest bloc, que sense pacte i diàleg la política no té raó de ser. Com era previsible les posicions estan allunyades, no tan en matèria econòmica però si pel que fa a la consulta.

Caldrà molta paciència, prudència i templança, però també, molt diàleg.

Per acabar, deixeu-me afirmar que en Mas és un gran President. Dir també que més ho hagués estat si la situació acompanyes. Aquesta crisi debilita qualsevol lideratge, d’aquí i d’arreu, però el President està demostrant una força increïble, un valor immens i un rigor exemplar. Altres, ho van tenir tot de cara però en canvi la seva gestió va deixar molt que desitjar. Afortunadament, la història posarà tothom al seu lloc.

President, no estàs sol. Segueix!