Comencem de nou!

En el primer post d’aquest nou curs polític us vull parlar breument de la Via Catalana, organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural, i tot el debat que s’ha generat entorn la mateixa.

imagesTot i que personalment crec, i ja ho he dit en infinitat d’ocasions, que el nostre repte immediat i en el que hi hauríem d’esmerçar tots els esforços i les energies com a societat i com a país és el de sortir de la crisi i en la recuperació econòmica, generant riquesa i per tant llocs de treball, crec que la Via Catalana és una bona eina per demostrar al món el que som com a societat.

Catalunya gaudeix, afortunadament, de molt bona salut democràtica. És per això que penso que la Via Catalana podria haver esdevingut quelcom més plural i que reflexes millor aquesta societat catalana, tan complexa i diversa, però alhora tan creativa, solidaria, voluntariosa i on l’esforç i la superació forma part indivisible del nostre ADN.

Crec també, que amb un lema de major consens, sense diluir les aspiracions que com a poble puguem tenir, moltes més mans hi haguessin pogut ser presents.

El dret a decidir, com el dret a l’autoderminació, tenen molta força per si sols. Què té més força que un poble pugui decidir el seu propi futur en llibertat?.

Vivim moments transcendentals per la història de Catalunya, però també d’Espanya, res serà el que era. Està clar que els darrers esdeveniments faran canviar el curs de les coses al nostre país, però repeteixo, també a Espanya.

No oblidem tampoc que vivim en un món globalitzat i que les coses passen molt ràpid i que hi han molts elements que també tenen influència sobre nosaltres.

Ara bé, tenim la sort que aquest món no només el mouen els grans gestos sinó també els petits. Crec que hem d’anar fent via, sí, però ho hem de fer amb serenor, rigor i responsabilitat. La Unió fa la força, i entorn aquesta via, llastimosament, no hi ha estat del tot.

Crec amb la consulta i amb el dret a decidir.

Seré fidel al poble i intentaré que ell pugui decidir, ara bé, que sigui ell, només ell. No caiguem en l’error de voler decidir per ell.

Que tingueu totes i tots una Bona Diada Nacional de Catalunya!

Gaudiu-la en llibertat!

Visca Catalunya!!