Maresmencs, una gran notícia!!

image

El passat dia 9 d’octubre va haver-hi ple al Parlament. En aquest ple hi vaig intervenir per formular una pregunta al Conseller de Territori i Sostenibilitat, l’hble. Santi Vila.

La meva pregunta al conseller va girar entorn “la gran notícia” anunciada la setmana passada i que molts Maresmencs, però també Garrafencs, esperaven escoltar des de fa temps; la rebaixa del peatge de l’autopista C32.

Com sabeu, Catalunya ha estat històricament castigada i maltractada pel que respecta als peatges de les autopistes. Els greuges comparatius amb altres comunitats són molt grans. Només cal que agafeu el cotxe i circuleu per carreteres d’altres comunitats i hi trobareu kilòmetres i kilòmetres d’autovies gratuïtes molt semblants a les autopistes (de pagament) que tenim aquí.

Però avui no ens hem de lamentar. Avui toca celebrar que un Govern, per fi, ha trobat la solució per millorar els preus dels peatges a la nostra comarca. Com ja sabeu la gent del Maresme varem ser dels primers perjudicats a patir el cost dels peatges a les nostres butxaques, ja que l’actual C-32 va ser la primera autopista de peatge de tot l’Estat espanyol i va ser reconeguda com l’autopista més cara del món en relació preu per quilòmetre -almenys això deia el professor Estapé a les aules de la universitat-.

Són molts anys que la gent del Maresme reivindica una correcció del preu abusiu dels peatges d’aquesta autopista. Per aquest motiu, i en nom de molts ciutadans d’aquesta comarca, vull felicitar al conseller Vila per fer que les coses comencin a canviar i es facin amb encert.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat està fent una feina molt important i rigorosa pel que fa al nou pla de polítiques de mobilitat de Catalunya i concretament pel que fa als nous models de peatges i als objectius que es cerquen, així com les millores i beneficis que obtindrem els ciutadans però també en polítiques de mobilitat sostenible i de transport públic.

Després de tantes males notícies i d’una situació no gens fàcil és important poder transmetre bones noticies i aquesta ho és i molt.

Durant la pregunta que vaig formular al Conseller Vila des del meu escó al Parlament, vaig explicar una anècdota que també vull compartir amb vosaltres.

Fa més de vint-i-cinc anys que la gent del meu poble, d’Arenys de Mar, reivindiquem la variant de Valldegata-Ponent. El senyor Artur Mas, quan era conseller d’Obres Públiques i jo era regidor d’Urbanisme d’Arenys de Mar -fa d’això uns quants anys, reivindicàvem plegats la variant de Valldegata-Ponent. La setmana passada al Ple en un dia també de reivindicacions viaries però d’alegria ens varem tornar a trobar el Sr. Artur Mas i jo, però ell com a President de la Generalitat i jo com a Diputat al Parlament, parlant de nou del Maresme i les seves reivindicacions.

Volta el món i torna al Born.

Felicitats MARESMENCS!