Les coses passen perquè han de passar…

diputacio-lleida-facana-1

Ara fa tres anys que CiU guanyava les eleccions al Parlament de Catalunya. A posteriori guanyava també les eleccions municipals de 2011, fet que va portar a que CiU governés a les quatre diputacions i a la majoria de consells comarcals del país.

En un moment de crisi com l’actual, de greus dificultats econòmiques, de falta de liquiditat a les administracions, el destí va voler, molt acertadament, que una mateixa coalició de partits estigues al capdavant de les diferents administracions.

Aquest fet ha estat imprescindible per generar les sinergies necessàries entre administracions per tal de treballar des de la transversalitat les diferents necessitats econòmiques i financeres del país.

Us imagineu que hagués passat si, per exemple, a la Generalitat governés CiU i a les diputacions ho hagués fet un tripartit?

Per tant, com deia, les coses passen perquè han de passar i, en aquest cas, han permès abordar els diferents reptes de l’administració catalana des d’una posició comuna.

Segur que aquesta situació no es produirà en els futurs mapes electorals de Catalunya, seguríssim, però el país agrairà en el futur proper haver passat el pitjor de la crisi sense soroll entre administracions catalanes.

En definitiva, les coses passen perquè han de passar. Tot el que ens passa es necessari per aprendre quelcom, per experimentar i en el cas del que parlo avui, per permetre que les coses hagin estat més fàcils.

Tard o d’hora tot s’aclarirà i llavors comprendrem quina era la necessitat de que les coses hagin passat en el passat com van passar.