82 anys!

82è aniversari

Aquest dissabte varem celebrar a Barcelona el 82è aniversari d’Unió Democràtica de Catalunya. En el marc d’aquest 82è aniversari es van celebrar durant tot el dia de dissabte unes jornades organitzades per la Fundació Inehca, que sota el títol “Valors i política”, pretenien aprofundir en la influència que han de tenir els valors i els idearis en la praxis política.

Dissabte mateix al matí feia un tuit en el meu compte de twiter on expressava la necessitat de que un polític ha de ser una persona amb cor, per tant polític amb cor, per tenir sintonia amb la gent. És per això que es fa del tot necessari tenir uns valors i un ideari molt clar que permeti de nou al ciutadà creure en la política i el polític.

Tot sovint no és fàcil parlar clar. Té conseqüències. Vivim en un món on la immediatesa i la pressa, sobretot aquella pressa imposada pels mitjans de comunicació i les noves tecnologies, ens porten a prendre decisions precipitades i poc estudiades. No parlo de res en concret, quedi clar, parlo del dia dia d’una societat que viu instal·lada en la pressa.

La gent necessita d’una manera diferent de fer política. Cal major reflexió en totes aquelles decisions que com a polítics prenem. Vivim en un món que passa per moments de convulsió permanent i són masses els factors econòmics, socials, tecnològics i culturals que influeixen sobre nosaltres i la nostra manera de pensar. Calen valors i avui més que mai.

Unió Democràtica de Catalunya és una eina al servei de les persones. El nostre ideari és clar, transparent i totalment vigent. La defensa dels valors que s’emanen del nostre humanisme cristià com el nostre compromís social i la nostra defensa de l’economia social de mercat fan que el nostre discurs polític hagi de ser pres en consideració.

El dissabte va acabar de la millor manera possible amb un sopar multitudinari per celebrar aquest 82è aniversari del nostre naixement com a formació política.

No ho dubteu, en farem 82 més!

Visca Unió i Visca Catalunya!