Uns pressupostos més socials

20112013Mascolell_Alta_mitja

Com va dir el Conseller Mas Colell ahir “ aquests pressupostos són els que necessita Catalunya per garantir els serveis públics sense fer més retallades”.

Catalunya necessitava aprovar uns pressupostos com els que es van aprovar ahir. Calia aprovar uns pressupostos que evitessin un deteriorament dels serveis públics i preservessin aquest estat del benestar tan tocat per el impacte de la crisi.

Vull felicitar al Conseller Mas Colell i a tot el seu equip del departament per la gestió i defensa que fa dels comptes de la Generalitat. Crec que sense una personalitat com la seva al capdavant d’Economia, hagués estat molt més complicat sobreviure a aquesta situació financera tan complicada i enrevessada.

Aquests comptes que la Generalitat presenta pel 2014 són els necessaris ja que no ens podíem permetre retallar 2.000 milions més d’euros. De fet, només teníem dos opcions després dels números i el repartiment maldestre de dèficit que ha plantejat el govern espanyol. O retallem 2.000 milions d’euros més o incrementem impostos i venem actius i privatitzem quelcom que es pugui i sigui convenient. No ens en queda un altre i la segona opció millor que la primera.

Deixeu-me també que recordi en un dia com avui un fet gens menor. Si el famós “tripartit”( que recordo va governar Catalunya durant 7 anys) hagués pres mesures a temps, hagués viscut en l’austeritat i no s’hagués endeutat fins a les celles en plena crisi, potser ara podríem presentar uns pressupostos més ambiciosos i no aquests que presentem.

Ara bé, si alguna cosa són aquests pressupostos és que són socials. Les partides destinades a programes socials han augmentat respecte als comptes del 2010 casi uns 4 punts percentuals. Aquest fet no podia ser d’una altra manera ja que les necessitats socials segueixen creixen dia rere dia en el nostre país.

En definitiva, hi ha aspectes d’aquests pressupostos que a la pròpia gent de CiU tampoc agraden ni són les més adequades en els moments actuals (a ningú li agrada puja impostos!) però, insisteixo, no tenim altre remei si volem preservar aquest estat del Benestar que tant ens ha costat construir. Ara toca preservar-lo i els hi garanteixo que està costant i molt.

Des de l’admiració, avui li dedico una frase d’Aristòtil al Conseller Mas Colell “En les adversitats, surt a la llum la virtut”.