Transparència, participació i qualitat democràtica

congres2014newCom sabeu tots, Unió Democràtica de Catalunya ha celebrat aquest dissabte un congrés extraordinari a Sitges.

Aquest congrés ha estat un èxit. No parlo d’èxit d’assistència, ni de l’èxit de protagonismes, parlo de l’èxit de les bases per situar Unió, com a partit polític, a l’avantguarda de la transparència, la participació i la qualitat democràtica al nostre país.

Catalunya, Espanya, Europa, i el Món en general, passen per moments de dificultat. La societat ha patit i pateix les conseqüències d’una crisi despietada. És per això que des de la classe política hem de saber donar resposta a tots i cada un dels reptes que ens planteja la societat.

Potser durant uns anys aquesta classe política no ho ha fet el millor possible i ara patim la distància entre societat i representant polític.

Aquest congrés d’Unió pretenia donar respostes aquesta societat allunyada de la realitat dels partits polítics i de la política en general. És per això que aquest congrés ha centrat tot els seus esforços en vertebrar una resposta a l’alçada de la gent i del moment que vivim.

Transparència, participació i qualitat democràtica són paraules que es fan més necessàries que mai en la que ha de ser la praxis política d’avui. No ens enganyem però, fins ara han sigut mots tabú per a molts de nosaltres.

És per això que Unió ha donat un pas molt important aquest cap de setmana a Sitges. Hem demostrat que tenim més futur que mai com a partit. Com va dir Josep Maria Pelegrí en el moment de la inauguració del Congrés “ amb els nous estatuts hem de generar confiança a la ciutadania”.

Unió és un partit que ha dit prou a caminar al marge d’una societat que cada dia serà més exigent amb els partits polítics, vol doncs contribuir ha generar de nou confiança. Aquests estatuts que hem aprovat ens permeten afrontar els nous reptes socials, econòmics i culturals que es produeixin al nostre país.

Cal que els partits s’obrin a la societat i els hi obrin les portes de bat a bat per què és fa més necessari que mai, que la gent torni ha creure en els partits i ha participar-hi.

Acabo amb una frase d’en Ramon Espadaler, president del consell nacional d’UDC, pronunciada ahir en el transcurs de la cloenda del congrés extraordinari “amb la reforma dels nostres estatuts no resoldrem tota aquesta distància que hi ha entre societat i partits polítics, però si volem donar un missatge de que això ens preocupa. Els nous estatuts el que pretenen ser és una aportació més en aquest camí”.

En definitiva, Unió continua donant respostes; continua caminant.

Gràcies a tots els que heu fet possible aquest congrés!

Visca Unió i visca Catalunya!