La vostra generació és la de la llibertat, no defalliu!

Començo així el post d’avui per reivindicar a les generacions més joves.

fotoAbans d’ahir, durant la cloenda del congrés nacional de la Unió de Joves a Mataró, em vaig reafirmar en la idea que les generacions més joves necessiten ser escoltades i ateses.

Les joventuts polítiques d’avui escenifiquen allò que tant es demana des de la nostra societat; regeneració i democràcia, directa i participativa.

La meva generació en concret, ha construït uns pilars que han sigut vàlids per algunes coses, però ara ja no sustenten els nous reptes que ens planteja aquest món canviant.

Fa alguns dies, vaig presentar el meu llibre que porta per títol “Res serà el que era”. I així és, res serà el que era, en part, perquè els nostres joves ja ho estan canviant. És evident que les regles del joc actuals ja no serveixen, cal un canvi de paradigma en la classe política però també en la societat, l’empresa, l’escola, etc.

Els joves d’avui, son la generació més formada i amb menys oportunitats, i em pregunto, que s’ha fet malament? Toca canviar-ho!

Així mateix, als joves d’Unió els hi demano que segueixin sent la veu més reivindicativa i fresca del partit. Tots ells son molt necessaris a Unió i la direcció ho sap.

El partit, fa pocs dies, com també han fet els joves d’Unió, ha reformat els seus estatuts per actualitzar-se i adaptar-se a les noves demandes de la societat. Estem doncs preparats per afrontar tots els reptes que se’ns plantegin com a partit però també per tots aquells que ens plantegi la ciutadania.

Cal, doncs, escoltar, i no pervertir més la democràcia. Tenim dret a decidir, i els més joves son els que viuran en primera persona la llibertat en el seu sentit més ampli.

Unió de joves, no defalliu en defensar les vostres conviccions, són les que sustenten la vostra organització.

Ser d’unió, avui, és un repte. Seguir la corrent del riu no és complicat, el complicat es seguir-la quan el riu es desborda.

Per acabar, vull agrair especialment la tasca feta al Roger, l’Iban, l’Anna…, que han liderat la organització fins aquest passat diumenge i alhora, desitjar molta sort a l’Oriol i a tot el nou equip que va sortir escollit en aquest congrés.

Som i serem!