Regeneració

Aquest cap de setmana he tingut l’oportunitat d’assistir a la jornada de valors i política organitzada per La fundació INHECA.

En aquestes jornades es va parlar de regeneració i de trobar respostes a les diferents problemàtiques socials existents, que no en son poques.

Tenim per endavant molts reptes i calen espais de debats com aquests per aprofundir-hi i fer-hi front.

10639604_304089373128523_7985389056946194667_nTrobar resposta a les complexes problemàtiques que avui se’ns plantegen no és fàcil ni pot ser una solució ràpida i immediata. No serveixen els populismes. Entenem la sensació d’abandonament que molta gent te avui amb les seves institucions, amb els partits polítics. Cal refer aquesta confiança i això no ho aconseguirem en un dia, ni hi ha cap solució màgica que tot ho arregli a l’instant. Per això des del partit al que formo part, estem treballant en aquest sentit, en aquesta direcció. El que volem es tornar a posar en valor la política a partir d’uns plantejaments ideològics i d’unes propostes programàtiques que cal adaptar als nous temps i que necessiten ser atacades des de la transversalitat.

Ja sabeu que fa temps que dic que la ciutadania ens està donant una darrera oportunitat als partits tradicionals. O trobem espais de debats conjunts i ens regenerem, a partir de la concòrdia i les regles de joc existents, o prendrem mal. I cal també que els mitjans de comunicació entenguin també el rol transcendent que tenen en aquest moment. Cal que ajudin a sumar en tota aquesta regeneració i fer-ho des del periodisme més pur. No s’hi val tot, tampoc en el periodisme.

Perquè penseu una cosa, el sistema actual no serveix, d’acord, però després dels partits polítics, venen sindicats, etc. No servirà el model dels partits, però en un futur, tampoc servirà el dels sindicats, entitats, etc.

Està tot en debat, per tant, hem de debatre entre tots i des de la unitat els reptes que ens planteja la societat.

Cal entendre que no hi ha una veritat única i molt menys absoluta, sinó molts matisos que conformen el retrat exacte de la realitat. La defensa del bé comú fa necessari que siguem capaços de recompondre aquesta veritat, que és la suma de la dels uns i de la dels altres.

Unitat per canviar-ho tot, però unitat.