La vida

nepal

Avui he decidit escriure aquest article a partir d’una reflexió molt personal i d’uns fets que m’han impactat darrerament.

En poc menys d’un mes, he perdut dos amics del batxillerat. Els dos es deien Ramon i eren de la meva edat. Un va perdre la vida en el dramàtic accident de Germanwings i l’altre se’l va endur una malaltia que arrossegava des de feia mesos.

Aquest fet, que m’ha entristit molt, em comporta una reflexió vital: tots nosaltres estem en aquest món per un temps llarg o curt que depèn més de l’atzar que d’una altra cosa. La ment humana tendeix a fer-nos creure que som immortals, però no, la realitat és que tots som mortals. Per això falten moltes dosis de vida a la nostra societat.

Moltes vegades perdem el temps amb patiments inútils que no ens porten enlloc.  Enrabiades, bronques, discussions, males mirades i lletjos, d’amics, de companys de feina, de familiars o de veïns que deixen de parlar-se per temes banals són el dia a dia d’una societat que no gaudeix de la vida com ho hauria de fer. En política aquestes sensacions també es produeixen.

En aquest món, el polític, vivim discussions sobre qui va o no en una llista electoral i quin lloc ocupa: si és el primer o segon o el vint, si és independentista o no i/o si és d’esquerres o de dretes. També es plantegen debats en les pròpies formacions polítiques sobre el blanc o el negre, i no pensem que la vida -també la política- hauria de ser alguna cosa més que tot això.

En l’àmbit de la política, -municipal i nacional-  cal diàleg, diàleg i més diàleg i que el “win to win” imperi davant el “lost to lost”. Malauradament, tot i que em costa entendre-ho, tinc la sensació que aquest “lost to lost” és el més utilitzat darrerament. Calen dosis de molta vida entre nosaltres. No ens perdem en les coses mundanes i donem sentit a la vida.

Vull tenir un record molt especial també per a totes les persones que en les darreres hores han perdut la vida en el tràgic terratrèmol del Nepal. Allò que deia de la vida… A més, és un país que conec i del qual tinc bons records de la meva època de guia turístic.

Descansin en pau les víctimes. I sobretot, lectors d’aquest article sigueu solidaris en la mesura que pugueu.