“Gràcies conseller Saura , perquè finalment a aplicat el sentit comú i ha fet cas del que el dilluns passat denunciava en aquesta nota de premsa, “

nota de premsa

Benet Maimí i Pou – Diputat al Parlament (CiU) – President UDC Maresme – Portaveu CiU Aj. Arenys de Mar

“El conseller d’Interior vol provocar un conflicte a Arenys de Munt”

Maimí adverteix a Joan Saura que serà l’únic responsable del que succeeixi el dia 13 durant la consulta popular per l’autodeterminació

El diputat maresmenc de CiU, Benet Maimí, acusa directament el conseller d’Interior, Joan Saura (IC-V) d’eludir les seves responsabilitats vers els ciutadans d’Arenys de Munt permetent el mateix dia, la celebració d’una consulta popular sobre l’autodeterminació i una concentració de la Falange Española y de las JONS.

Maimí no entén que la màxima autoritat en matèria de seguretat a Catalunya, el conseller d’Interior, també sigui qui “vulgui provocar un conflicte” que s’albira violent, ignorant la crida que li ha fet arribar l’alcalde Carles Móra. “Per què Saura vol sang i fetge?”. “¿Per castigar el batlle d’Arenys de Munt per les seves crítiques al conseller?” es pregunta el diputat.

Si el tripartit vol evitar que es celebri el referèndum a Arenys de Munt hi ha altres maneres de fer-ho que sostenint la presència de la Falange per rebentar l’acte independentista. Aquest fet demostra, una vegada més, que als partits del govern els importa més les conseqüències que sorgeixin d’un plebiscit independentista a Catalunya que sotmetre els veïns d’una vila tranquil•la a una pressió innecessària i a una situació de setge policial.

Abans d’autoritzar la celebració d’un esdeveniment polític cal que el Departament d’Interior analitzi acuradament qui el convoca, el que pot generar i com afectarà els ciutadans. En aquest cas, Maimí recorda els fets violents que sempre es produeixen quan coincideixen “dos grups ideològicament enfrontats, que s’acaben buscant perquè volen la confrontació violenta” com passa en les celebracions del Dia de la Hispanidad. Així, la simple sospita d’actes violents “hauria de ser suficient per desautoritzar la convocatòria falangista”.

El president d’UDC al Maresme també es mostra molt crític amb l’actitud del president de la Generalitat, José Montilla, de qui diu “no pot restar en silenci i donar el beneplàcit a una altra actuació barroera per part d’un dels seus consellers” i li recorda que, malgrat que no ho sembli “és la màxima autoritat política catalana”.

Benet Maimí es declara partidari de garantir totes les llibertats sempre i quan aquestes no afectin negativament a la convivència pacífica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s